Kosár
Az Ön kosara üres

Vad oolong tea


 • Eredet: Anxi, Fujian, Kína
 • Gyártási év: 2015
 • Jelleg: Enyhén fermentált zöld oolong tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy teáskanálnyi, 7 gramm teát.

  Egy rövid, pillanatnyi felöntés után, amit nem iszik meg, készítsen eleinte fél perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


2 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

Vad oolong tea 

Vad oolong tea
 

Ez itt Tangdi falu Fujianban, Belső-Anxiban, vad, eróziós, meredek dombokkal, hegyekkel szabdalt vidék, ahol még jelen van a régi falusi létmód, a tiszta levegő, a szegénység és elégedettség. Legalább egy napi járásra van a pulzáló, szmogot köpködő metropolisz, ami a szegénységből és a folytonos vágyból növeszti karjait. Tangdi mellett a hegyek között vannak a 4-5 éves teacsemetéket használó Tie Guan Yin ültetvények teraszai és a környező hegyek bambuszligetei között mindenhol vad eredeti, vagy elvadult teafái, ahova a farmról kijárnak a helyiek és vad teát szednek. A helyi szokások diktálják az elkészítést, laza, alig sodrott oolong tea készül belőle.  Ők úgy hívják ku cha 苦茶, azaz keserű tea és tisztító, erősítő teaként használják. Mi valójában nem veszünk ebből, csak kérünk és általában elosztogatjuk, most is csak kilónyi mennyiséget mutatunk be belőle. Erős, határozott lendületű, kesernyés, de alapvetően nagyon finom tea. Aki csak mintányit szeretne megkóstolni belőle, írjon.

Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 
Vad oolong tea
 
wild oolong tea
Papa vad teát szed a hegyek között.
 
wild oolong tea
 
wild oolong tea
 
anxi tie guan yin