Kosár
Az Ön kosara üres

Buddha keze


  • Eredet: Wuyi Shan, Fujiian, Kína
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: enyhén sütött szikla oolong tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon enyhén visszahűtött, kb 85-90 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy teáskanálnyi, 7 gramm teát.

    Egy rövid, pillanatnyi felöntés után, amit nem iszik meg, készítsen eleinte fél perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 390.- Ft

Megveszem

 

Buddha keze - Yong Chun Fo Shou

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

A Buddha keze a Wuyi hegységbe átültetve

Buddha keze oolong tea

A Budha keze eredeti termőterületéről Yongchunból türkizzöld oolong teaként

Édes citrus wulong: Yong Chun Fo Shou

A tea nevének szó szerinti jelentése Buddha Keze Tea az Örök Tavasz Városából.

Éveken át ezt a variánst, a Yong Chun Fo Shu Budha kezét árultuk, ami léyegében egy türkizzöldd, Tie Guan Yinhez hasonlatos kerekre sodort édes, citrusos tea  volt.  Yong Chun Fujianban található Xiamen és Fuzhou közt félúton, évezredes hagyományú, Kína gyorsan fejlődő régióihoz hasonlóan ellentmondásos vidék, a Minnan, vagyis a Min folyótól délre eső fujiani teatermelés legfontosabb központja. Ultramodern, gazdag központját nemrég még nyomortanyák vették körül. A város régi kézműves központ és teában is ezt a kézműves hagyományt folytatja.  Teatermelése szinte kizárólag zöld wulongokra támaszkodik, ezek közül is elsősorban Tie Kuan Yin klónokra.  A Fo Shou a Tie Guan yin leszármazottja, itteni feltűnése az Északi-Song időszakára tehető, de az akkori teának sem elkészítésében, sem megjelenésében nincs köze a mai wulongokhoz, ebben a formájában a XVIII. század közepe óta ismert. 

A Fo Shou eredeti neve:  Xiang Yuan  citrust jelent. A teáról részletesebben " Mai tea " rovatunkban olvashat.

 

Most viszont a Fos Shou  Wuyi hegységbe költöztetett variánsával ismerkedünk.  Az eredeti Yohng Chun klón, a Wuyi sziklafalai között nevelve, majd szedés után sokszor enyhén pörkölve-szárítva lassú faszén parázs felett.

Nem túlsütött, hatalmas levelek.  Finom, enyhe citrusokkal körített édes mandula test régi stílusú Wuyi oolongként tálalva.  Nincs benne annyi virág, mint a Wuyi hegyi testvéreiben, azok viszont nem tudják ezt a citrus felhangot.

Érdekes, kellemes kitérő.

 

Yong Chun Fo Shou - Buddha keze   

buddha keze gyümölcs  

buddha

Na, mire hasonlít???  

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

Hatalmas levelek

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

Wuyi Fo Shou Buddha keze wuyi szikla oolong tea

A Wuyi oolongok, amik fekete teának mutatkoznak, régebben barna oolongnak hívták őket, felöntve viszont feltárul igazi sötétzöld, oxidált és gondosan sütött karakterük

buddha keze oolong tea 5

A Yongchun zöld Buddha keze  

Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.