Kosár
Az Ön kosara üres

Gaba Diamond oolong tea


 • Eredet: Nantou, Tajvan
 • product.gyarto: Nantou Ökológiai teakert - Tajvan
 • Gyártási év: 2023
 • Jelleg: gamma amino vajsavban gazdag poolong tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 90-95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy teáskanálnyi, 7 gramm teát.

  Egy rövid, pillanatnyi felöntés után, amit nem iszik meg, készítsen eleinte fél perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


6 890.- Ft

Megveszem

Gaba oolong  tea - y-amino vajsavban gazdag magashegyi wulong

Tajvan Gaba oolong tea  

A Gaba oolong a Kelet elsőszámú rekreációs találmányának a teába oltása. A gaba, azaz γ-amino vajsav a központi idegrendszer ingerületátvitelét javíthatja drámaian és ma mindenhol ezt ajánlják, reklámozzák. Itt egy összefoglaló cikkünk a Gabáról.  A Gabáról azt tartják, hogy a szív káros megterhelése nélkül képes az idegrendszeri jelátvitel növelésére, szellemileg ellazult, mégis aktív, válaszképes állapotot képes beindítani és fenntartani. Nők, idősebbek, vizsgázók, fiatalok és Alzheimer kórban szenvedők, gyakorlatilag a teljes emberiség célcsoportnak számít. Keleten gabás cukorkát, italokat és teát lehet kapni mindenféle változatban. Japán teáink között bemutattuk a hasonló elven működő Gabaron matchát, ez itt pedig a tajvani kísérleti Tea Intézet Gaba oolongja. A teán nincs meg a Gaba matcha fura orvosság íze, ezzel szemben édes, virágos, hosszantartó és üde. 

A teát három minőségi fokozatban gyártják kb. 200 mg/100 gr gaba tartalommal.  Ez itt most annak ellenére, hogy ámbra nevű, valójában a legmagasabb minőségű ún. "gyémánt gaba oolong."

 

A zöld wulongokat jól záródó fóliában, vagy fémdobozban érdemes hűtőszekrényben, de mindenképpen hűvös, sötét, száraz helyen tárolni!

Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Tajvan Gaba oolong tea   Tajvan Gaba oolong tea   Gaba wulong   Tajvan Gaba oolong tea   Tajvan Gaba oolong tea