Kosár
Az Ön kosara üres

Nai Xiang Jin Xuan


  • Eredet: Nantou, Tajvan
  • Gyártási év: 2024
  • Jelleg: Türkizzöld wulong tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon enyhén visszahűtött, kb 85-90 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy teáskanálnyi, 7 gramm teát.

    Egy rövid, pillanatnyi felöntés után, amit nem iszik meg, készítsen eleinte fél perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 590.- Ft

Megveszem

 

Nai Xiang Jin Xuan  奶香 金萱 -  Illatos, tejes édesség - tavaszi szedés 

  Nai Xian Jun Xuan oolong tea  

A Nai Xiang (tejes illat) oolongteák összefoglaló neve, amit bevándorló kínai teatermesztők kezdtek  gyártani Tajvanon és Thaiföldön a múlt század közepétől kezdve. Ezekhez  jónéhány új teafajtát használtak, melyekhez a tajvani Luoyanban kifejlesztett Tai Cha nevű teaklónok sorozata volt az alap. (A Tai cha adja a ma ismert  tajvani zöld teát is a Qi Jing Bian Zhent, aminek jelentése a lapos lándzsahegy, vagy tűhegy). Ennek az új teasorozatnak az egyik tagja a Jin Xuan 金萱, szó szerint Arany Liliom nevű teafajta, amit Tajvan magashegyi régióiban termesztenek, mostmár egyre elterjedtebb, holott eleinte csak három falu jellegzetes teája volt.

 A tea a többi zöld oolonghoz hasonlóan általában 3-4 szedést ér meg, a tavaszi egyszerűbb ízvilágú, áttetszőbb ízű, de erősebb, az őszi teljesebb, erősebb ízű, de hatásában gyengébb.

 A Jin Xuan különlegessége, hogy a kannában, gaiwanban felöntve rendkívül intenzív, édes, tejes illatot produkál és ezt ízben is megismétli. Ez az alapja annak a sokat hangoztatott vélekedésnek, hogy a teát "tej gőzében" érlelik, vagy tejes aromákkal ízesítik. Kiábrándítóan különleges tény, hogy a tea virágos, édes, tejes illatát és ízét maga a tea adja.

A zöld wulongokat jól záródó fóliában, vagy fémdobozban érdemes hűtőszekrényben, de mindenképpen hűvös, sötét, száraz helyen tárolni!

Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. Nai Xian Jun Xuan oolong tea   nai xiang tejes wulong ősz

nai xiang tejes wulong ősz