Kosár
Az Ön kosara üres

Bai Ji Guan


 • Eredet: Wuyi-hegység, Fujian, Kína
 • Gyártási év: 2017
 • Jelleg: Enyhén fermentált faszénen sütött oolong tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon  95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy bő teáskanálnyi, de inkább pontosan kimért 7 gramm teát.

  Egy rövid, pillanatnyi felöntéssel mossa át a teát és a keletkező öntettel a teáskészletet, majd öntse ki. Ezután készítsen eleinte egy perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A tea felöntésekor keletkező habot le kell húzni az öntet felszínéről. A vizet eleinte ne közvetlenül a teára öntse, hanem a tea mellé, majd később kezdjen erőteljesebb nyomást gyakorolni a levelekre.

  A Wuyi sziklás oolongok eredeti elkészítése csupán három felöntésről szólt  (más források szerint ötről). Ez azt jelenti, hogy lehet és szabad intenzívebb önteteket készíteni, amelyek elegendő virággal árasztják el a csészénket.  Ma már talán elfogadottabb a sok, akár 8-10 rövidebb felöntés

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 490.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

Bai Ji Guan - Fehér kakastaréj

Bai Ji Guan Wuyishan oolong tea  

Bármennyire híres a Da Hong Pao és a Shui Xian, az eredeti wulong így született. Egy ritka, különös megjelenésű alfajból, melynek feldolgozási technikája maga a megmerevedett teatörténet. Neve a tearügy megjelenésére utal, ami amolyan albínó teaként messze kivilágít a teasorból és rügyfakadás során egy ültetvény valóban egy baromfiudvarra emlékeztet.  Persze a kakas itt a nemes, harcos erő jelképe.  Az eredeti négy Wuyi variáns egyikeként ez az első Wuyiban született wulong, amit már sodortak, de a levelek feldolgozás utáni megjelenése jól mutatja a régről, a zöld tea korszakból maradt lapogatott technikát is. A felöntött levelek aranyos, sárgásbarnák, az öntet különös jegyekkel együtt is illatos, visszafogottan krémes, tiszta és finom.  

Bármennyire is bizarr a megjelenése és hovatovább az íze is, az ilyen nagy aminosav tartalmú, fehér levelű teák azért minden teavidéken előfordulnak.  Ilyen az s a zhejiangi zöld teák között, de még a matcha ültetvényeken is van fehér levelű, világoszöld, fehér matchát produkáló variáns. 

Mivel ritka madár, a Bai Ji Guanért sokat kérnek, különösen a völgyekben lévő eredeti klónokról. 

Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  

               Bai Ji Guan Wuyishan oolong tea              

Bai Ji Guan oolong tea 

Bai Ji Guan sevencups

Bai Ji Guan Wuyishan oolong tea    Bai Ji Guan Wuyishan oolong tea                                               Bai Ji Guan Wuyishan oolong tea

Bai Ji Guan Wuyishan oolong tea

Bai Ji Guan Wuyishan oolong tea