Kosár
Az Ön kosara üres

Bai Rui Xiang


 • Eredet: Wuyi-hegység, Fujian, Kína
 • Gyártási év: 2015
 • Jelleg: Fermentált, faszénen sütött oolong tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon  95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy bő teáskanálnyi, de inkább pontosan kimért 7 gramm teát.

  Egy rövid, pillanatnyi felöntéssel mossa át a teát és a keletkező öntettel a teáskészletet, majd öntse ki. Ezután készítsen eleinte egy perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A tea felöntésekor keletkező habot le kell húzni az öntet felszínéről. A vizet eleinte ne közvetlenül a teára öntse, hanem a tea mellé, majd később kezdjen erőteljesebb nyomást gyakorolni a levelekre.

  A Wuyi sziklás oolongok eredeti elkészítése csupán három felöntésről szólt  (más források szerint ötről). Ez azt jelenti, hogy lehet és szabad intenzívebb önteteket készíteni, amelyek elegendő virággal árasztják el a csészénket.  Ma már talán elfogadottabb a sok, akár 8-10 rövidebb felöntés

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 800.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

Bai Rui Xiang - Száz izgalmas íz

Bai Rui Xiang wuyi shan oolong tea   A Bai Rui Xiang a Wuyishan ritka eredeti oolong teáinak egyike. Fehér Téli Dafné 白瑞香, más néven  Száz izgalmas íz (百瑞香). Wuyi legbelső védett területein termelik. A következő hónapokban be fogjuk mutatni a Wuyi összes ritka oolong teáját, most ezen az enyhén fermentált teán van a sor.  Illatos, teljes, aranyos öntetű, nem túlzott erejű ritkaság.  Nem jobb, mint a Tie Luo Han, vagy bármelyik a teák evolóciójában végül sikeresre hegyeződött tea.  De bájos és szokatlan.   

A Bai Rui Xiang története kb. 100 évre nyúlik vissza, amikor Hu Yuanban ezt a teát sikeresen nemesítették. 1980 óta külön terület van kijelölve WUyi Shan központi részén a tea termesztésére. 

A növény magasra nő, sűrű ágas bogas törzzsel,  karcsú ovális elnyúló 9 cm nagyra növő levelekkel.

Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  Bai Rui Xiang wuyi shan oolong tea   Bai Rui Xiang wuyi shan oolong tea   Bai Rui Xiang wuyi shan oolong tea   Bai Rui Xiang oolon tea ütletvény Wuyi Shan