Kosár
Az Ön kosara üres

Qi Lan Wuyi oolong tea


 • Eredet: Wuyi Shan, Fujian, Kína
 • Gyártási év: 2022
 • Jelleg: enyhén sütött szikla oolong tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon  95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy bő teáskanálnyi, de inkább pontosan kimért 7 gramm teát.

  Egy rövid, pillanatnyi felöntéssel mossa át a teát és a keletkező öntettel a teáskészletet, majd öntse ki. Ezután készítsen eleinte egy perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A tea felöntésekor keletkező habot le kell húzni az öntet felszínéről. A vizet eleinte ne közvetlenül a teára öntse, hanem a tea mellé, majd később kezdjen erőteljesebb nyomást gyakorolni a levelekre.

  A Wuyi sziklás oolongok eredeti elkészítése csupán három felöntésről szólt  (más források szerint ötről). Ez azt jelenti, hogy lehet és szabad intenzívebb önteteket készíteni, amelyek elegendő virággal árasztják el a csészénket.  Ma már talán elfogadottabb a sok, akár 8-10 rövidebb felöntés

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


5 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

wuyi shan szikla oolong tea

Qi Lan Ritka orchidea Wuyi szikla oolong tea

A Qi Lan egy időben ritka vendég volt a Wuyi teák között, mert nem eredeti Wuyi hegyi szikla oolongról van szó, hanem a Dél Fujiani  Pinghe megyéből hozták be és kezdték termesztni Wuyi meredek sziklafalai között. Mivel nagyon is jól érezte magát a különös szépségű tájon, ezért elterjedt, olyannyira, hogy sok helyen kiszorította az eredeti oolongokat és ma széles körben szaporítják és termesztik. A tea neve, "ritka orchidea" és ilata, orchidea illat, ma már hivataalos Wuyi hegyi íz-illat kombináció. Jóleső, könnyed, enyhén pörkölt, virágos illat és íz. Enyhén sütött, zöldes barnás levelek, nagy illattartalom.
 

A Qi Lan teán belül, a gyakori termesztés mindenféle alfajtákat hozott létre:

1) bambusz levél: erős hosszú, vegetális és virágos aromájú tea.
(2) Lasssú Qilan: Kislevelű, erős erezetű tea, aminek hosszabb, kitartóbb, a jujube szilvára hasonlító az utóíze.Eredetileg ez is egy Anxi tea Songyan faluból. 
(3) Bai Qilan: A levelek világos sárgás zöldek.Az illat igazi orchideára emlékeztet, az íze édes finom, a levelek puhák, sárgászöldek.

(4) Arany metélt Qilan: Mandulára hasonlító, hosszúkás, olajoszöld levelek. Származási helye Yaoyang, Xiping város, Anxi, Fujian és művelésének hosszú  története van.Dél-Fujiban zöldes ooolongként árulják..

Gyártási részletek

Szedés: 2022.04.28
szedési standard: kis kinyílt levelek (嫩青)
Időjárás napos
Hervasztás és fermentáció 11.5 óra
Válogatás 2022.05.18
Forró levegős szárítás:2022.05.22-2 x 30 perc
Első faszenes sütés: 2022.08.09   9:30
Második faszenes sütés:: 22.08.30   9:30
Lezáró faszenes sütés:: 22.09.25-9:30

Qi Lan Ritka orchidea Wuyi szikla oolong tea

Qi Lan Ritka orchidea Wuyi szikla oolong tea

Qi Lan Ritka orchidea Wuyi szikla oolong tea

Qi Lan Ritka orchidea Wuyi szikla oolong tea

wuyi shan szikla oolong tea

wuyi shan szikla oolong tea

wuyi shan szikla oolong tea