Kosár
Az Ön kosara üres

Rou Gui middle fire szikla oolong


 • Eredet: Wuyi-hegység, Fujian, Kína
 • Gyártási év: 2021
 • Jelleg: Fermentált, faszénen sütött oolong tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon  95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy bő teáskanálnyi, de inkább pontosan kimért 7 gramm teát.

  Egy rövid, pillanatnyi felöntéssel mossa át a teát és a keletkező öntettel a teáskészletet, majd öntse ki. Ezután készítsen eleinte egy perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A tea felöntésekor keletkező habot le kell húzni az öntet felszínéről. A vizet eleinte ne közvetlenül a teára öntse, hanem a tea mellé, majd később kezdjen erőteljesebb nyomást gyakorolni a levelekre.

  A Wuyi sziklás oolongok eredeti elkészítése csupán három felöntésről szólt  (más források szerint ötről). Ez azt jelenti, hogy lehet és szabad intenzívebb önteteket készíteni, amelyek elegendő virággal árasztják el a csészénket.  Ma már talán elfogadottabb a sok, akár 8-10 rövidebb felöntés

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


5 890.- Ft

Megveszem

 

Rou Gui - Illatos fahéj

Rou Gui cinnamon oolong Wuyi Yan Cha

Ez  a régebbi sütöttebb, de fahéjjal promotált teánk.  Lentebb a mostani.

Rou Gui - Illatos fahéj - 肉桂

  Nevével ellentétben nem tartalmaz ízesítőszereket, aromákat, viszont mégis  fahéjra emlékeztet állhatatos, kitartó, fűszeres, pörkölt aromája. Egyike az eredeti Wuyi Shan oolong teáknak, egyúttal egy tea fajta neve is. A Wuyi ültetvények 30 %-át a Ro Gui variáns foglalja el, tehát meglehetősen elterjedt.  A különbség a nagyipari=kézműves gyártásban, a sütésben van.  Ez a 2021-ben szedett és sütött, nagyon jó eltartható tea enyhén, közepesen sütött, finom, meleg, lágy, karakterrel.

Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 Rou Gui cinnamon oolong Wuyi Yan Cha  

 

 roukui   Rou Gui cinnamon oolong Wuyi Yan Cha  Rou Gui cinnamon oolong Wuyi Yan Cha   Rou Gui

rou gui midle fire

 

rou gui midle fire
rou gui midle fire