Kosár
Az Ön kosara üres

Rou Gui


 • Eredet: Wuyi-hegység, Fujian, Kína
 • Gyártási év: 2015
 • Jelleg: Fermentált, faszénen sütött oolong tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon  95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy bő teáskanálnyi, de inkább pontosan kimért 7 gramm teát.

  Egy rövid, pillanatnyi felöntéssel mossa át a teát és a keletkező öntettel a teáskészletet, majd öntse ki. Ezután készítsen eleinte egy perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A tea felöntésekor keletkező habot le kell húzni az öntet felszínéről. A vizet eleinte ne közvetlenül a teára öntse, hanem a tea mellé, majd később kezdjen erőteljesebb nyomást gyakorolni a levelekre.

  A Wuyi sziklás oolongok eredeti elkészítése csupán három felöntésről szólt  (más források szerint ötről). Ez azt jelenti, hogy lehet és szabad intenzívebb önteteket készíteni, amelyek elegendő virággal árasztják el a csészénket.  Ma már talán elfogadottabb a sok, akár 8-10 rövidebb felöntés

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 190.- Ft

Megveszem

 

Rou Gui - Illatos fahéj

Rou Gui cinnamon oolong Wuyi Yan Cha

Rou Gui - Illatos fahéj - 肉桂

 
Nevével ellentétben nem tartalmaz ízesítőszereket, aromákat, viszont mégis  fahéjra emlékeztet állhatatos, kitartó, fűszeres, pörkölt aromája. Egyike az eredeti Wuyi Shan oolong teáknak, egyúttal egy tea fajta neve is. A Wuyi ültetvények 30 %-át a Ro Gui variáns foglalja el.

 

Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 Rou Gui cinnamon oolong Wuyi Yan Cha
 

Rou Gui cinnamon oolong Wuyi Yan Cha

 roukui
 
Rou Gui cinnamon oolong Wuyi Yan Cha
 Rou Gui cinnamon oolong Wuyi Yan Cha
 
Rou Gui