Kosár
Az Ön kosara üres

Virágos illat préselt Bai Mudan fehér tea


  • Eredet: Fujian, Kína
  • Gyártási év: 2021
  • Jelleg: Préselt, érlelt fehér tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 95 Co-os,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet.

    A teát egy rövid, pillanatnyi elmosás után öntse fel sokszor. A felöntések hosszát határozza meg saját ízlése szerint.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


8 900.- Ft

Ez a termék elfogyott

 

Bai Mudan virág illat

Fuding fehér tea

Érlelt fehér tea préselt bai mudan fehér tea  

Érlelt puerh, igen, érlelt oolong: azt is hallotuk már, de érlelt és préselt fehér tea?  Ez meg mi?  Ez egy viszonylag új dívat, akkor vette kezdetét, amikor a fehér teák ára rakétaként emelkedett az égbe valamikor 2007 körül. Ezt követően jelentek meg az érlelt leveles fehér teák még őrültebb árakon. A kísérő szöveg az volt, hogy a tea érlelve átalakul és gazdagabb lesz antioxidánsokban. Nekünk akkoriban volt is bőven fehér teánk készleten, volt, hogy vissza akarták vásárolni Kínába.

A teák (így általában) minőségmegőrzési ideje hivatalosan 3 év, de él az a szabály is, hogy a gyártó által meghatározott szavatossági idő számít. Valójában ritkán fordul elő, hogy az átlagos fogyasztónak 3 évnél idősebb teával van dolga, a puerh ebből a szempontból egy avató teának és kivételnek számít. Szóval a 2019-es fehér tea törvény óta tudjuk, hogy fehér teákat érlelve is lehet fogyasztani és ez még jó dolog is lehet.   Ennek a teának a borítóján az eltarthatósággal kapcsolatos  gyártói utasítás: 8888 nap. Ez olyan kínai sok és sjó szrencse kívánság is egyben.  Fudingban, a fehér teák szülőhelyén van az a mondás, hogy "a tea eleinte tea, három év elteltével orvosság, hét év után pedig kincs."

Az itt látható tea késő tavaszi, április végi Bai Mudan levélosztály Fudingból. Enyhe, könnyed, ahogy neve is mutatja virágos karakter. Van ereje és a sokadik felöntésre már narancsos öntetet produkál. Az ilyen tea évek elteltével biztosan kerekebb, édesebb és gyümölcsösebb lesz. A teát puerh módra lehet felönteni, elmosni, ébresztgetni és sokszor felönteni. A borító fecskéje is az üde, könnyed, légies karaktert idézi. 

 

Belépő a fehér teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  Érlelt fehér tea préselt bai mudan fehér tea   Érlelt fehér tea préselt bai mudan fehér tea   Érlelt fehér tea aged white tea, aged fuding white tea   Érlelt fehér tea aged white tea, aged fuding white tea   Érlelt fehér tea aged white tea, aged fuding white tea   Érlelt fehér tea aged white tea, aged fuding white tea   fuding aged white tea   Érlelt fehér tea préselt bai mudan fehér tea   Érlelt fehér tea préselt bai mudan fehér tea   Érlelt fehér tea préselt bai mudan fehér tea