Kosár
Az Ön kosara üres

Organikus Yue Guang Bai


  • Eredet: Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2024
  • Jelleg: Vad fákról szedett fehér tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-85 Co-ra visszahűtött,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy-két perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A felöntések ideje a mozdulatok finomságától függ. Nagyon óvatosan felöntve akár 85 C fokos vizet is használhatunk 3-4 perces felöntéssel, lefedve.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


5 490.- Ft

Megveszem

 

Organikus Yue Guang Bai - Fehér, mint a holdfény

Yue Guang Bai fehér tea  

Yue Guang Bai, azaz Fehér Holdfény 月光白 a neve ennek az extraklasszis teának, ami Jinggu környékén született, Simaoban, Yunnan szívében. Félvad teaültetvények tavaszi kinyílt rügyei napon szárítva, azaz fehér teaként elkészítve. A tea lázítóan illatos, mintha parfümmel, virágokkal és gyümölcsökkel hintették volna be. Illatos szépségét hosszan tartó erő kíséri és 12-15-ször könnyedén felönthető. Sok helyütt árulják haonló simaoi  társát, ami valójában egy ültetvényes zöld tea Yue Guang Lou néven. Vad ültetvényről származó,  tavaszi szedés, kitűnő, hosszú tea. Az öntet felöntések során a szalmasárgától a narancsvörösig mélyül. És még valami.  Ennek a teának kifejezetten jót tesz egy kis érés.  

A tea a Chang Ye Bai Hao variáns szülötte  1200 méter magasan fekvő ökológiai vad teakertből a Wan Zhang hegységből

Sokkal több információ a Yue Guang Bai teáról a Teazinben itt található.

Belépő a fehér teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  yue guang bai ezüst holdfény fehér tea   yue guang bai fehér tea 3.jpg   yue guang bai fehér tea