Kosár
Az Ön kosara üres

Lu Shan Yun Wu


  • Eredet: Jiangxi, Kína
  • Gyártási év: 2018
  • Jelleg: Yun Wu típusú magashegyi zöldtea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


2 590.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

庐山 Lu Shan Yun Wu tea

Lu Shan Yun Wu - A Lu Shan ködös csúcsa

Lu Shan Yun Wu felhő és köd kínai zöld tea

      

A Lu Shan Yun Wu egy Yun Wu típusú rügytea a Lu hegységből  庐山云雾. A Yun Wu azt jelenti, hogy felhős, ködös és általában magashegyi, mélyzöldre sütött rügyteákat értenek alatta. Yun Wu teákat Kína sok teavidékén gyártanak, de a Yun Wu minden esetben magas minőséget jelöl.  A Lu Shan Jiangxiban található szigethegység és a tartomány legalább harmincféle más zöld teát kínál. Mégis a gazdag kínálatból a Lu Shan Yun Wu mindenféle kulturális és egyéb örökség okán a leghíresebb tea.  A Lu Shan Yun Wu egyáltalán nem szokványos zöld tea, külsőre és öntetben sem hasonlít a többi zöldre. Barnás, sötétzöld, erősen sodrott rügyek, amik csak a felöntés után mutatják meg erdeti színüket. Az öntet kifejezetten narancsos árnyalatú (ami egy zöld tea esetében hiba lehetne) illatos, friss, az íz nyelvünket horpasztó, kötött, középre kiegyensúlyozott. Az ereje elismerésre méltó.  Összességében testet-lelket frissítő különleges megjelenésű Yun Wu típusú (felhő és köd) zöld tea.

Köd és felhő tea. A kínai zöld teákon belül jónéhány teát neveznek ezen a néven, úgyis tekinthetjük, hogy ez egy teacsalád. Neve csak részben utal a gyakran ködbe burkolózó termőhelyekre, valójában az így termett teákat a sodrási stílusban hasonlítanak a leginkább. A Lu Shan ködös teáját évek óta kínáljuk. Volt már hagyományos ködös sodrású, tavaly enyhén fermentált, most pedig ez a peckes fajta. Ködös, nedves íz, teljes, erős test.

A Lu Shan csodálatos vidéke, ősi nevén Kuanglu, UNESCO világörökségi helyszín, egy sor buddhista és taoista kolostornak ad helyt.

 

Ehhez hasonló teánk még a Zhangjiajie nem kevésbé varázslatos vidékén termő Qing Yan Ming Cui, és Zhang úr illatos zöld teája.

Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

庐山 Lu Shan Yun Wu tea

庐山 Lu Shan Yun Wu tea

庐山 Lu Shan Yun Wu tea

庐山 Lu Shan Yun Wu tea

庐山 Lu Shan Yun Wu tea   Lu Shan Yun Wu chinese green tea  

2017-es enyhén fermentált változat

Lu Shan Yun Wu chinese green tea   Lu Shan Yun Wu chinese green tea         Lu Shan Yun Wu chinese green tea  

庐山 Lu Shan Yun Wu teaLu Shan Yun Wu chinese green tea