Kosár
Az Ön kosara üres

Prémium Shi Feng Long Jing


 • Eredet: Zhejiang , Kína
 • Gyártási év: 2024
 • Jelleg: Prémium kínai zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

  Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


7 890.- Ft

Megveszem

Prémium Shi Feng Long Jing - Sárkány-forrás

Prémium Shi Feng Long Jing kínai zöld tea  

Különleges minőségű, Qingming fesztivál előtt szedett etalon Long Jing tea.  Árát nem csak minősége, kivételes megjelenése és illatainak, ízének komplexitása indokolja, hanem az, hogy szedése megelőzi a hagyományos longjing termő területek teáit és ezzel bemutató teának számít. Jó példa arra, milyen különleges teljesítményre képes az új kínai tea. A Xinchang Da Fot 2002-ben jegyezték be márkanévként, de már jóval régebben létezik, 1995-ben nagydíjat kapott a Kínai Nemzeti Technológiai vásáron. Mértékadó vélemények szerint a legjobb longjing tea. De ez a tea kultúráját tekintve egyáltalán nem új. A teát egy 400 méter magasan fekvő chan  (zen) kolostor közelében termelik, innen a név, Nagy Buddha.

Az eredeti long jing nagyon kis terület, a ma már teljesen beépült és iparosodott, a szokásos kínai szmoggal elfedett Hangzhou  杭州 várostól nyugatra, a Nyugati-tó partján. Ez egy csupán 15x10 km nagyságú terület, központja a tó partja, a híres, különlegesen jó vizet adó forrásokkal, tele teaturistákkal és a rájuk épülő iparral. Mindenesetre a long jing eredetét törtvény védi, csak erről a területről szedett teát szabad Xihu Long Jingnek nevezni. 

A Xihu csak gyűjtőnév, de nem a Xihu a legjobb: 

Az tehát alapkövetlemény, hogy egy long jing teát "xihu"-nak hívjanak. A Nyugati tó ugyanakkor több tucat, az eredetileg használtaktól már jócskán eltérő, újonnan kifejlesztett teafajtát és termőterületet is jelent. A hagyományos teafajták

a jiukeng (鸠坑) „galambfészek”;
a meijiawu (梅家坞), a long jinget adó falu neve is;
vagy a meiwu (梅乌)
és a yunqi (云栖) „a felhők alatt”.
A tradicionális long jing terroirja négy teát jelent, ezek az

a Long Jing terroir területei és teái:

 • Oroszlán (Shi),
 • Sárkány (Long),
 • Felhő (Yun), ez a hivatalos kategorizálásban ma Meijiawu,
 • és a Tigris (Hu).

Ezek közül a Shi Feng 狮峰 a Long Jing teák csúcsa, a közmondás szerint; "a legjobb kínai tea a Long Jing, a legjobb long jing a Shi Feng". Ez a földrajzi hely és az itt használt teafajta neve is egyben.

Nyugatra ritkán jut el, itt inkább Xihu és Meijiawu fajtákat  árulnak. A mi Xihu Longjing teánkat itt találja, azt inkább hétköznapi fogyasztásra ajánljuk.

Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

     Prémium Shi Feng Long Jing kínai zöld tea      Prémium Shi Feng Long Jing kínai zöld tea      Prémium Shi Feng Long Jing kínai zöld tea   Prémium Shi Feng Long Jing kínai zöld tea   Prémium Shi Feng Long Jing kínai zöld tea   Prémium Shi Feng Long Jing kínai zöld tea   Prémium Shi Feng Long Jing kínai zöld tea      Prémium Shi Feng Long Jing kínai zöld tea   Prémium Shi Feng Long Jing kínai zöld tea        

long jing shi feng kínai zöld tea

  long jing shi feng kínai zöld tea  long jing shi feng kínai zöld tea  Shi Feng Long Jing      Shi Feng Long Jing kínai zöld tea   Shi Feng Long Jing kínai zöld tea