Kosár
Az Ön kosara üres

2006 Longyuan Yiwu hegyi kámforillatú zöld


 • Eredet: Yiwu, Menghai, Kína
 • product.gyarto: Longyuan Hao
 • Gyártási év: 2006
 • Jelleg: Érlelt, különleges minőségű sheng puerh tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

  Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

  Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


8 490.- Ft

Megveszem

2006 Longyuan - Yiwu hegyi kámforillatú zöld 

2006 Longyuan Camphor like Yiwu sheng puerh tea

  A Longyuan Yiwu Teaüzem Yi Wu hegyi blendje 2006 tavaszáról. A Long Yuan 1999 óta működik és a  Dadugang 1981 大渡岗 teaüzem felvásárlásáról híresült el tea körökben. A Dadugang ugyanis a Menghai és a Jiying mellett a legjelentősebb YiWu hegyre települt teaüzem volt 1981 óta. Ezt a teát mióta nálunk van szeretjük, fiatal kora óta iható volt. Most jelentősen enyhült, édesedett, mentásodott,  a vége olyan, mint a kipréselt szőlőhéj, vagy inkább szőlőmag. Yi-Wu és Jiang Cheng hegyi klasszikus puerh alapanyagokból készült, kora tavaszi (601) tea. A Yi Wu -hegy a mai puerh termelés szülőföldje kisebb részben ősi, nagyobb részben XVIII. századi (mára ősinek tűnő), illetve modern ültetvényekkel. Kámforillatát, ami mentába csap át az ültetvényen a kártevők elriasztására ültetett óriási kámforfáktól nyeri - ez is jellegzetes Yi-Wu tulajdonság. Nagyon jó választás mindennapokra. A szőlőmag fanyarsága, a héj savanysága, és a szem édessége.

 

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2006 longyuan camphor like sheng puerh tea   2006 longyuan camphor like sheng puerh tea   2006 longyuan camphor like sheng puerh tea   2006 longyuan camphor like sheng puerh tea  

2006 longyuan camphor like sheng puerh tea    

Yiwu hegyi vad tea

Yiwu hegyi vad tea 2

Yiwu hegyi vad tea