Kosár
Az Ön kosara üres

2006 - Menghai - A Páva Zöldje


 • Eredet: Menghai, Yunnan, Kína
 • product.gyarto: Menghai Teaüzem
 • Gyártási év: 2006
 • Jelleg: Érlelt, prémium sheng puerh tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

  Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

  Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


18 000.- Ft

Megveszem

 

2006 - Menghai - A Páva Zöldje 

2006 menghai páva prémium sheng puerh tea

 A páva Yunnanban (is) a gazdagság, szépség, prosperitás jelképe, továbbá itt őshonos, ezért bukkan fel minduntalan tea környezetben.   A Menghai Teaüzem 2006-ban öt páva lepényt adott ki, egy Bulang hegyi őserdei teát, egy Nannuo hegyi, egy Bada hegyi nyersanyagból készült teát és egy magashegyi pávát. Ez utóbbi a legjobb, mégis a tavaly (2006) téli árrobbanás a klasszikus Menghai ízeket felmutató ötödik pávát, az itt látható bíbor pávát érintette a legerősebben, egy hónap leforgása alatt egyszerűen megduplázódott az ára. Ennek főleg az az oka, hogy jól reprezentálja a Menghai stílusát, kora tavaszi, vad ültetvényről származó, első szedésből származó tea, a Menghai átlagon belül a legjobb. Kora tavaszi erejét sajátos módon vonták ellenőrzés alá. Hidraulikus préssel, kb. 6 tonna nyomással préselték lepénnyé a kis rügyeket, így a letört darab a hatodik felöntésig még egyben van és lassan adagolja túlerejét. A kis darab letörése már külön kutatómunkát igényel, kalapács, véső, harapófogó mind elfogadott módszerek. Nagyon jó tea.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

Menghai páva 2006 puer tea

Menghai páva puerh tea 2006

  Menghai páva puerh   Menghai páva prémium sheng puerh tea   Menghai páva prémium sheng puerh tea   Menghai páva prémium sheng puerh tea   Menghai páva puerh   2006 Menghai páva prémium sheng