Kosár
Az Ön kosara üres

2007 Mu Ye Chun


  • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Mengku Suangjiang
  • Gyártási év: 2007
  • Jelleg: Érlelt sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

2007 Mu Ye Chun - A teafák íze

Mengku sheng puerh rügy  

 

 A Mengku (Shuangjiang Mengku) Lincang központi területének legnagyobb puerh üzeme. A  90-es végén mai formájába rendeződött üzem az elmúlt 4-5 évben rendre bemutat egyszerűbb ízlésű "tömegteákat" és kiugró minőségű, őserdei teaszülötteket. Ez a tea 002, azaz második szedésű tavaszi lincangi tea. Bár általában a tiszta tavaszi rügyeket többre tartjuk a nyári teáknál, Yunnanban a 002 még mindig tavasz, az az időszak, amikor máshol az első szedést kezdik. Éppen ezért nem olyan éles, hosszabb idő alatt megszelídülő tea, hanem összetett, fűszeres ízű vad finomság. A Mu Ye Chun 木叶醇 a Mengku Teaüzem új márkája, azt jeletni, a teafák íze. Nagyon illatos, húzós tea.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

 

  Mengku Mu Ye Chun 2007   Mengku Mu Ye Chun pu erh tea