Kosár
Az Ön kosara üres

2012 Yiwu-hegyi tavaszi levelek


  • Eredet: Yiwu, Menghai, Kína
  • product.gyarto: Chang Tai Hao
  • Gyártási év: 2012
  • Jelleg: Sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


6 190.- Ft

Megveszem

 

2012 Yiwu-hegyi tavaszi levelek 

Caicheng Yiwu mountain sheng puerh tea  

 

2012 Yiwu-hegyi tavaszi levelek a Cai Chengtől.  Cai Cheng nem gyártó, hanem egy márka. 

A cég neve Yunnan Gushen, márkája a Caicheng, amit 2009-ben hoztak létre kereskedelmi céllal. A cég saját teaüzemét 2010 végén avatta fel, ahol single estate teákat gyártanak, préselnek, csomagolnak.

A Caicheng teaüzem gyökerei a XIX.századig nyúlnak vissza, amikor a Xie család őse, Xie Da Xian  50 mu (kb. 8 hold) területű, ősi tealigetet örökölt. A család elkezdett a teával foglalkozni és újabb földeket szerzett a Wendanshan, Dadishui, Huangtian, Kuzhushan, Haizizhai, Daheiyan, Yezhutang, Baihushan, Malushan területén.

A gyarapodó család mai családfője Xie Kai Wei (Xie Da Xian unokája) a Caicheng Teaüzem tulajdonosa és a 4. generációba tartozó Jing Shun az ügyvezetője.

A család összesen 50 mu ősi tealigetet gondoz a Wendanshan területén, Jinggu megyében a környező falvak teatermesztői közösségének a tagja, részt vesz a közösség életében. A területek szennyezésmentes, tiszta, városoktól távoleső termőterületek.

A Caicheng 2009 óta van jelen az új branddel, ami meglehetősen olcsó árakkal agresszív marketinggel támadt a középső kategóriában a 2008 utáni puerh holtponton. A cég teastlíusa a Jinggu környéki teatermelőkre jellemzően éles, kemény, sima.  Nekem ez nem túl izgalmas teavilág, de az is igaz, hogy  érlelhető teáról van szó, ami idővel izgalmasabbá válhat. A cég single estate teái minden árkategóriában megtalálhatóak, vannak nagyon drága prémium és elérhető árú, mindennapi fogyasztásra szánt blendjei.

Ez itt egy kora tavaszi Yi Wu hegyi rügyek nevet viselő tea, szalmasárga öntettel, kitartó, mérsékelt erővel, jó választás a puer teák világába belépőknek.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Caicheng Yiwu mountain sheng puerh tea   Caicheng Yiwu mountain sheng puerh tea   Caicheng Yiwu mountain sheng puerh tea   Caicheng Yiwu mountain sheng puerh tea   Caicheng Yiwu mountain sheng puerh tea   Caicheng Yiwu mountain sheng puerh tea   Caicheng Yiwu mountain sheng puerh tea   Caicheng Yiwu mountain sheng puerh tea