Hogyan vált a világ elsőnek tartott fekete teájából beszerezhetetlen ritkaság
"Néhány sorsot úgy kell lenyelni, hogy közben rá sem nézünk; ettől csak jobb íze lesz, mint a yerba maténak, amikor megisszuk." Poszthumusz töredék Nietzsche 1887
Ez az első Unesco világörökségi helyszín, ami a tea kultúrtájaként jelenik meg.
Az igazi jázmin illata nem csak virágillat, a virágnak húsa van, fülledt, heves, nedves, éteri közege, ami körbevesz, átjár, megnyugtat és elringat.
Nincs internet, okostelefon, a műhelynek nincs weblapja, csak a közeli folyó csobogása és a műhely körülötti fák suhogása hallatszik.
Az utóbbi években a matchát két minőségi fokozatban kínálják: ceremonial (szertartás szintű) és culinary (konyhai felhasználású). Kár, hogy az egészet csak a marketingesek találták ki.
Gu shu puerh mindenekfölött. Húsz év alatt értéktelen semmiségből fetisizált luxuscikk.
Nagylevelű, zöld, szárnélküli, vagy csak levélszár; inkább barna, de mégsem hojicha, ráadásul dupla chasennel kell fehér habosra verni: mi az?
Sok termelőt mutattunk már be, de sosem vártuk olyan izgalommal mint most az Asamiya senchákat.
Ha van élet a halál után, akkor nem lehetne élet a halál előtt.
A legnépszerűbb japán fekete tea egyben a leghasznosabb zöld is. A japán fekete tea és az allergiát legyőző benifuki tea rövid története
Az ördögcsáklya eredeti élőhelyén való termesztése eddig nem járt sikerrel. A magok vagy kikelnek vagy nem, nincs mit tenni a sivatagban más időszámítás uralkodik.
A világ teatermelése majd duplájára nőtt, az európai piac mennyiségileg csökkent, értékben viszont nőtt Ez azt jelenti, hogy a "hanyatló Európa", Önökkel együtt a különleges minőségű teák felé fordult.
Az új, fiatal nagymester eredményesen nyitott a színes elvontabb díszítés felé, darabjai kortárs remekművek.
A Xiao Fa volt az első tea, amelynek kereskedelmi marketingje során arcátlanul és eredményesen használtak orvosi kutatási eredményeket.
"Amikor megláttam, a szívem összeszorult. Egy jó teáscsésze, hát persze, de mennyire közönséges! "
Robert Fortune, a teakém, avagy hogyan lopták el a teakészítés titkát a kínaiaktól
Az öregebb, jobb - mondja a teás közmondás és ez arra vonatkozik, hogy a puerh teában kívánatos a jellegzetesen öreg, érett, érlelt íz elérése, ami meghaladja a friss tea élvezeti értékét.
Genetikai kutatások igazolták a kávé, a tea és az alkohol iránt tanúsított fokozott elhivatottságunkat. A kutatás eredménye szerint a koffeinre való nagyobb érzékenység – és ezt az érzékelésre kell érteni – csökkent teafogyasztást eredményez.